Žensko preduzetništvo

Klaster Re:Crafts je stekao prepoznatljivost i međunarodno iskustvo učestvujući aktivno na konferencijama u periodu 2010 - 2017, u dve evropske makroregije: Dunavska makroregija, prioritet konkurentnost i preduzetništvo PA 8 i u oblasti ženskog preduzetništva u Jadransko - Jonskoj makroregiji. Razvijena je snažna mreža partnerstava u regionu zapadnog Balkana.

Umrežavanje u okviru cluba Business Professional Women

Projekat umrežavanja u okviru cluba Business Professional Women, BPW club - intenzivna saradnja i uspostavljanje partnerstva sa klubovima u Turskoj, Grčkoj i Hrvatskoj. 2010 /2012 godina.

Projekat “SERBIA VIP”

Stalna postavka zanatskih proizvoda žena zanatlija iz 5 regiona u Srbiji u prostoru nekadašnje biblioteke PKS, Resavska 13-15, Beograd. 2011

Pravo srpsko blago

Vesna Rusić spojila je afinitet prema starim zanatima sa modernim oblikom poslovanja - klasterom. Ona je inicijator i promoter klastera Krafts, koji je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizovao stalnu postavku izložbe tradicionalnih suvenira Srbije pod nazivom "Pravo srpsko blago".

Pročitajte ceo članak (pdf)


“Knitting the brand” Kosovo

Projekat “Knitting the brand” Kosovo – imao je za cilj osnaživanje žena za tržište rada u opštini Dragaš kroz treninge u izradi proizvoda domaće radinosti i tradicionalnih motiva. Rezultat projekta su proizvedeni pokloni za Ambasadu Švajcarske na Kosovu*. Projekat je predstavljen na VIII kongresu žena preduzetnica Jadransko jonskog makroregiona u Tirani u oktobru 2012. godine, na konferenciji BPW u Beču u januaru 2013. godine egi konferencijama o klasterima na Univerzitetu u Fribourgu i u Venciji u martu/aprilu 2013. godine.

Donator: Swiss cooperation Office Pristina

“Žene za saradnju”

Projekat : “Žene za saradnju” / ”Women for cooperation”, je imao za cilj uspostavljanje mreže žena preduzetnica u Srbiji regi Kosovu* i njihov uticaj na uspostavljanje mira u regionu Balkana. Tokom projekta osnovan je Forum žena preduzetnica Srbije i Kosova*, kojim je kopredsedavala direktorka Re Crafts klastera, Vesna Rusić. 2013 – 2016 god. Projekat je svojom realizacijom kroz logističku podršku i umrežavanje dao doprinos radu Koordinacionom telu za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije.

Pogledajte više o konferenciji ovde i ovde.

Donator: Britanske Ambasade u Beogradu i Prištini

“Revitalizacija zadružnog kompleksa Rajka Borojević”

Projekat revitalizacije zadružnog kompleksa Rajka Borojević u Donjem Dubcu, opština Lučani

Kontakt

Adresa:

Durmitorska 4, Beograd

Telefon:

060 465 7007

Projekat sufinansiraju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.